26 Aralık 2012 Çarşamba

alakasız kavramlarla hikayeler: Jazz - Çakmak



Sokak çok sessizdi,karanlıktı,zifiriydi. İlerlemeye devam etti.Uzun paltosu rüzgarda uçuşuyordu,şehrin ortasına doğru yürümeye başladı.Sesler,sözler,şarkılar uğulduyordu şehre yaklaştıkça  Bir sigara çıkardı iç cebinden.Aile yadigarı çakmağını çıkardı,onu hep göğsünün üzerindeki cebinde taşırdı.Büyük, metal, üzeri saksafon işlemeli bir çakmaktı.Onu taşıyan ikinci kuşaktı şimdilik.Derin bir iç geçirdi,sigarasını o derin nefesle bütünleştirdi.Sokak lambalarının bir kısmı yanmıyor,yananlar ise yanıp sönüyordu sadece.
Şehrin ortasına geldiğinde sigarası bitmeden bir bara yöneldi.Daha önce buraya gelmişti,iç güdüsel olarak buraya yönelmesi bu sebeptendi.Daha önce buraya gelmişti çünkü sahip olduğu çakmağın asıl sahipleri yıllar önce bu barda çalmışlardı.Bir kaç kez dedesini,hatta dedesi ve babasını burada çalarken izlemişti kulisin arkasından.
Doğuştan gelen müzik kulağı onda da vardı,bu kaçınılmaz bir durumdu.Ama o siyah değildi,annesinin beyazlığını almıştı.O zamanlar olan olaylar halen geçerliliğini sürdürmekteydi.Dedesi bir çatışmada öldürüldükten sonra Caz'dan vazgeçti.Geçmişini geldiği yeri hiç ama hiç unutmadı.Bir intikam ateşiyle büyüdü.Ülkesinden nefret eden bir dedektif olmuştu.
Barın kapısını açtığına kulağına gelen tınılar onu kendine getirmeye yetmişti.O yumuşak,sakin bir o kadar da güçlü bir hatun sesi "at least"i söylemekteydi.Bu da onun en sevdiği şarkıydı üstelik.Tüyleri diken diken oldu bir anda.Önlerdeki boş masaya oturdu,içkisi sipariş etti.Herkes ona bakıyordu.Yıllar önceki mekan el değiştirmişti,artık kimse onu tanımıyor kim olduğunu bilmiyordu ama halen orası siyahların barıydı.
Sessiz sokaklarda yürümeden önce sessizce bir iş halletmişti.Dedesinin dosyasını çözmüş onu kimin öldürdüğünü bulmuştu.Taşrada oturan yaşlı adamı tabancasını çekip sessizce öldürmüştü.
Masasına söylediği içki tabi ki gelmedi,tüm gözler halen üzerindeydi,en sevdiği şarkı çalınıyordu halen.Solist kız bile ona bakıyordu.Ceketinin cebinden çakmağını çıkardı,bir sigara daha yaktı.O sıra bir silah sesiyle yankılandı mekan.Solist kız birden kulakları çınlatacak bir çığlık attı.
Çakmak elinden düşmüştü.Sigarası ağzında yanmaktaydı halen.Gözleri açıktı.Kalbinden akan kanlar gömleğini kirletmişti.Tek eksiği artık kalbinin çarpmamasıydı ve en sevdiği şarkının artık bitmiş olmasıydı o kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder